لاراول چیست ؟ آشنایی با صفرتاصد فریمورک لاراول
لاراول چیست؟ شاید تا حالا از گوشه و کنار در مورد لاراول کمی شنیده باشید. ممکن است برای طراحی سایتتان طراحی سایت اختصاصی با لاراول بهتون پیشنهاد شده باشه یا نه کلا تصمیم به یادگیری لاراول و برنامه نویسی لاراول دارید. در هر صورت ما اینجا میخواهیم هر آنچه که برای آشنایی با لاراول و برنامه نویسی آن نیاز است را بیان کنیم. در انتهای این مقاله شما میتوانید علاوه بر استارت آموزش برنامه نویسی لاراول در صورت تمایل، از انتخاب لاراول برای طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی خود و به طور کلی طراحی سایت با لاراول اطمینان و یا حتی منصرف شوید. بنابراین این مقاله تنها راهنمایی برای طراحی سایت با لاراول و خود لاراول نیست، بلکه میتواند به شما در انتخاب بهترین پلتفرم طراحی سایت هم کمک کند.
لاراول چیست؟
لاراول یک فریمورک open source یا منبع باز php است که برای ساخت وبسایت یا اپلیکیشنها استفاده میشود. این فریمورک ویژگیهای اساسی رایجترین زبانهای برنامه نویسی مانند PHP برای ساخت سایتها و برنامههای قوی را در خود جای داده است. البته دقت داشته باشید، لاراول تنها فریمورک محبوب در دسترس برای دوولوپرها نیست. فریمورکهای مشهور دیگری مانند Yii، Symfony و CodeIgniter هم هست و حتی اگر به زبانهایی جز PHPH هم در نظر بگیریم، فریمورکهای بیشتری وجود دارد مثل Rails که براساس زبان برنامهنویسی Ruby، یا .NET که براساس زبان C# کار میکند و....
مانند باقی فریمورکهای رایج، لاراول هم از معماری MVC مدل-نما-کنترل کننده برای توسعه خود استفاده میکند. در واقع MVC یکی از بهترین راههای توسعه وب بخصوص برای پروژهها و سایتهای مقیاس پذیر است. البته فراموش نکنید زبان PHP به تنهایی از این قابلیت برخوردار نیست و برخی فریمورکها مانند لاراول است که این امکان را برای پروژهها فراهم میکند. به هر حال MVC به این مفهوم است که فرآیند به روزرسانی و توسعه فریمورک به سه جزء تقسیم میشود.
MODEL، مدیریت دادهها و منطق تجاری
اگر بخواهیم منظور از مدل را در یک جمله بیان کنیم این است که مدل مولفهای از این معماری است که با پایگاه داده در ارتباط است. در واقع پردازش داده در لاراول قبل و بعد از ذخیرهسازی بر عهده لایه مدل است. پس به طور کلی در لاراول مدل مسئول تعامل با پایگاه داده یا واسط بین برنامه و پایگاه داده است. در این حالت مدیریت دادهها راحتتر و بهتر انجام میشود.
VIEW یا نما، رندر رابط کاربری UI
VIEW نشاندهنده رابط کاربری یا UI است و وظیفه ارائه داده به کاربر و دریافت ورودی کاربر را بر عهده دارد. در واقع کاربران با این لایه سروکار دارند و از طریق این لایه با برنامه یا سایت ارتباط برقرار میکنند. به این صورت که دادهها و اطلاعاتی را وارد کرده و سپس خروجی را در همان جا میبینند.
Controller، رسیدگی به درخواست کاربران
کنترلر به عنوان واسطی میان مدل و نما عمل میکند. درخواست کاربر را دریافت میکند و برای پردازش آن با مدل تعامل میکند. سپس نتیجه و دادههای پردازش شده را برای نمایش به نما ارسال میکند. در لاراول کنترلرها مسئول تعریف روشها یا اقداماتی هستند که با درخواست کاربر مطابقت دارد.
به این ترتیب این معماری در فریمورک لاراول، مزایای زیادی برای طراحی و انجام پروژهها را در لاراول به همراه دارد که از جمله آنها به روز رسانی سریعتر، نگهداری آسانتر و حتی مقیاسپذیری بیشتر است. این باعث میشود فریمورک لاراول برای طراحی پروژههای وب با قابلیتها و امکانات پیشرفته بهترین انتخاب باشد.
لاراول فرانت اند است یا بک اند؟
لاراول در درجه اول یک فریمورک بکاند است. گرچه برخی از قابلیتهای جزیی فرانتاند هم دارد. لاراول ابزارها و امکاناتی هم برای فرانت اند دارد مثل سیستمهای اعتبارسنجی، داینامیک کوئریها و صفحهبندی ها.
تفاوت لاراول با PHP چیست؟
همانطور که در ابتدا هم گفتیم PHP یک زبان برنامهنویسی است در صورتی که لاراول یک فریمورک با مجموعهای از زبانهای برنامه نویسی و کتابخانهها است. هدف استفاده از فریمورک طراحی و توسعه آسانتر سایت یا اپلیکیشن است. در صورتی که اگر فقط از PHP برای طراحی سایت استفاده کنید و شروع به نوشتن تمامی کدها از ابتدا با زبان PHP کنید، مدت زمان زیادی می برد که این نه از لحاظ اقتصادی بصرفه است و نه از نظر زمانی.
مزایای استفاده از لاراول؟ چرا بهتر است از لاراول استفاده کنیم؟
اگر تصمیم به ارتقاء سایت خود دارید و به این فکر میکنید که کدام فریمورک عملکرد بهتری برای انجام این کار دارد، ما در ادامه میخواهیم بگوییم که چرا باید لاراول را برای توسعه سایتتان انتخاب کنید. تاکنون بیش از یک میلیون وبسایت با استفاده از این فریمورک طراحی و ساخته شده و این تعداد هم همواره در حال افزایش هست. همانطور که پیش از این هم گفتیم فریمورکهای دیگری هم برای توسعه و طراحی سایت وجود دارند، اما با توجه به سطح تقاضا و کاربرد بیشتری که لاراول داشته، هم مشکلات و باگهای داخلی آن بیشتر رفع شده و هم اینکه بیشتر ارتقاء یافته است. اما در ادامه میخواهم تعدادی از مزایای این فریمورک را بیان کنم.
۱.عملکرد شگفتآور در زمان بالارفتن بازدید و بارهای سنگین سرور: لاراول به ابزارها و امکاناتی مجهز است که عملکرد سایتهای طراحی شده با آن را تا حد قابل توجهی افزایش میدهد. از جمله این امکانات دسترسی مستقیم لاراول به سیستم کش REDIS و Memcached است.
۲. برخورداری از سیستم لینکسازی قوی: لاراول مجهز به یک سیستم مسیریابی و لینکسازی قوی است که به برنامهنویسان و دوولوپرها این امکان را میدهد که URLهایی تمیز و سئو پسند بدون هیچ زحمتی تعریف کنند. این قابلیت علاوه بر اینکه برای تمیزی و سئو سایت مفید است؛ زمانی که نیاز به ریدایرکت برخی لینکها داریم هم تاثیر چشمگیری در سادگی روند انجام کار میگذارد.
۳.امنیت بالا: امنیت یکی از بزرگترین دغدغه تمام افرادی است که تصمیم به حضور در عرصه فروش مجازی دارند. چه زمانی که سایت کوچکی داشته باشید و چه وقتی که یک شرکت بزرگ هستید، امنیت سایتتان در هر صورت از اولویتهای شما در طراحی آن به حساب میآید. با لاراول ویژگیهای امنیتی پیشرفتهای که برای هر وبسایتی ضروری است در برابر هکرها تنظیم میشود. برای اینکه تا حدودی با جزییات آن هم آشنا شوید باید بگویم، لاراول از الگوریتم Bcrypt hashing استفاده میکند. به این مفهوم که لاراول هیچ وقت رمزهای عبور را در پایگاه داده خود ذخیره نمیکند. با استفاده از لاراول دوولوپرها میتوانند به راحتی بسیاری از مشکلات امنیتی خود مانند اسکریپتهای بین سایتی، مشکلات ناشی از هکرها و....را حل کنند. لاراول به عنوان یک فریمورک امن، از تمامی کدهای توسعهدهنده محافظت میکند و مانع از آسیب دیدن سایت بر اثر مشکلات امنیتی میشود.
۴. انعطاف پذیری: لاراول هم توانایی ایجاد یک سایت فروش حرفهای را دارد و هم توانایی یک سایت ساده. این فریمورک با کتابخانههای از پیش تعریف شده خود توانایی ایجاد و نگهداری انواع ویژگیهای پیشرفته و حرفهای را برای سایت شما دارد و تقریبا میتواند هر ایده و ویژگی را بدون صرف هزینه برای شما پیاده کند. البته فراموش نکنید
۵.نگهداری و پشتیبانی آسان از پروژههای لاراول: نگهداری وبسایتهای ساخته شده با لاراول بدون در نظرگرفتن پیچیدگی و اندازه آن آسان است. بنابراین بیایید زمانی را تصور کنیم که شما پس از گذشت چندین سال از زمان طراحی سایتتان تصمیم به افزودن برخی قابلیتها به سایت را دارید؛ در این حالت یک دوولوپر جدید میتواند بدون هیچ سختی از جایی شروع کند که دوولوپر قبلی تمام کرده است. این قابلیت به لطف معماری MVC لاراول است که در ابتدا معرفی کردیم.
این قابلیت برای شما دو حسن دارد:
- اجرا و پیادهسازی سریع قابلیتهای جدید بدون صرف منابع زیاد
- اطمینان از اینکه با تغییر تیم برنامه نویسی سایت، سایت شما قابل تغییر هست.
۵.مجهز بودن لاراول به سیستم احراز هویت و مجوز داخلی: یکی دیگر از مزایای لاراول سیستم احراز هویت plug-and-play آن هست. در این حالت کاربران شما میتوانند به صورت ایمن به سایت شما با یک رابط کاربری ساده در ارتباط باشند. با استفاده از این قابلیت شما میتوانید:
- دسترسی به سایت را کنترل کنید
- به راحتی درخواستهای دسترسی را بررسی کنید
- و در این صورت به راحتی درخواستهای غیرمجاز را رد کنید.
۶. ادغام ایمیل ساده و قادر به ایجاد میل سرور: در لاراول کتابخانه قدرتمند "SwiftMailer" برای ادغام ایمیل وجود دارد که میتوانید از آن به راحتی برای پیکربندی mail API اکانتهای شخصی خود استفاده کنید. از جمله محاسنی که این قابلیت دارد به شرح زیر است:
- امکان اطلاع رسانی به کاربران هنگام تغییرات خاصی در سایت
- یکپارچه سازی سیستم اطلاع رسانی ایمیل
۷. دارای قابلیت چند زبانگی: با فریمورک لاراول خیال شما برای طراحی سایتهای چند زبانه راحت است و شما میتوانید مطمئن که هنگام سوییچ کاربر بین زبانهای مختلف در هر مرحله صفحات متناسب با همان زبان پیش روی کاربر باز شود. با این قابلیت شما هم میتوانید به راحتی سایت خود را به زبانهای مختلف ترجمه کنید و هم اینکه این خود برای سئو سایت در مناطق مختلف مفید است.
- Migration در لاراول: یکی از برجستهترین مزایای لاراول ویژگی Migration در آن هست. یکی از مشکلاتی که اغلب توسعهدهندگان با آن مواجه هستند، ارتباط با دیتابیس هست. در لاراول با این ویژگی برقراری ارتباط با پایگاه داده راحت شده است. در واقع Migration یک سیستم کنترل ورژن بانک اطلاعاتی است.
9.قابلیت تست اتوماتیک: لاراول دارای قابلیت تست خودکار است که این قابلیت باعث آسان شدن رسیدگی به درخواستها میشود.
10.متن باز: اصطلاح متن باز یاopen source در بین برنامه نویسان زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. در مورد نرم افزارهایی مثل لینوکس حتما واژه متن باز را شنیده اید. تا به حال از خود پرسیده اید مقصود از متن باز چیست؟ متن باز بودن یا نبودن یک نرم افزار علاوه بر برنامه نویسان برای کاربران نیز حائز اهمیت است. اگر کد یک نرم افزار آزاد و رایگان در اختیار همگان قرار بگیرد به آن نرم افزار متن باز می گویند. تلگرام یک نرم افزار متن باز است و منبع کد آن در اختیار همه قرار داده شده است. همه روزه نسخه های فرعی از این نرم افزار با قابلیت های متفاوت ساخته می شود و کاربران می توانند آنها را دانلود کنند. در مقابل نرم افزارهای متن باز، نرم افزارهایی با کد بسته وجود دارند که امکان دریافت و ویرایش برای شما وجود ندارد و نمی توانید نسخه مخصوص به خود را ایجاد کنید. سیستم عامل ویندوز بهترین مثال برای متن بسته است. لاراول یک پلتفرم برنامه کاربردی وب با متن بازPHP است و فرآیندی آسان برای ساخت برنامه های کاربردی وب سایت های پیچیده و بزرگ با قابلیت حفظ کد دارد که امکان رایگان انجام آن را در اختیار ما قرار می دهد.
11.محیط داخلی پروژه: در فریم ورک لاراول، یک محیط پروژه یکپارچه لاراول خواهیم داشت که مدیریت امور را برای ما آسان تر می کند. همچنین با ارائه یک روش ساختاری برای کد نویسی در جهت توسعه وب، به توسعه دهنده در انجام کارهای برنامه نویسی طولانی و پیچیده کمک می کند.
۱۲. Template Engine: پلتفرم لاراول دارای قالب های سبکی است که از طریق آنها می توانید طرح های شگفت انگیزی با محتوای پویا ایجاد کنید. همچنین دارای ویجت های متنوع با کد های JS و CSS با ساختارهای جامد است. قالب های موجود در این فریم ورک ها برای طرح بندی ساده صفحه وب با بخش های گوناگون ایجاد و طراحی شده اند.
۱۳.پشتیبانی جامع: به عنوان یک توسعه دهنده لاراول، با بسیاری از مشکلات مختلف مرتبط با توسعه وب درگیر خواهید بود. اگر تا به حال با بعضی از این موارد مواجه شده باشید حتما دریافته اید وجود شخصی که بتواند شما را راهنمایی کند، توسعه وب را آسان تر خواهد کرد و شما یک راه حل کامل دریافت خواهید کرد.
۱۴.ماژولار به جای داشتن فایل های متعدد کد و پراکندگی بخش های مختلف، می توانید ماژولار را به پروژه لاراول خود اضافه کنید .لاراول با بیش از 20 کتابخانه مختلف ایجاد شده است و خود به ماژول های مختلف فردی تقسیم می شود. فریم ورک لاراول اصول PHP مدرن را اتخاذ کرده است و به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا یک وب سایت ماژولار پاسخگو و کاربر پسند را بسازند. از مزایای ماژولار بودن نرم افزار می توان به صرفه جویی در وقت و انرژی اشاره کرد. طبق آمار شرکت مک کنزی، با استفاده از رویکرد طراحی نرم افزار ماژولار، انرژی و وقت مورد نیاز برای پروژه های نرم افزاری شرکت خود را به میزان 15 درصد کاهش دهید. آینده محور بودن و شخصی سازی آسان نرم افزارها از دیگر مزایای نرم افزارهای ماژولار هستند. با استفاده از نرم افزار composer می توانید با صرف کمترین زمان و انرژی لاراول خود را به روز رسانی کنید و از اخرین نسخه های کتابخانه این فریم ورک محبوب در طراحی نرم افزارهای خود استفاده کنید.
۱۵.پیکربندی: فریم ورک لاراول از محیط های توسعه بسیاری پشتیبانی می کند و خود را براساس پلتفرمی که برنامه در آن اجرا می شود تنظیم می کند. همه اینها به دلیل مجموعه مجوزهایی است که در داخل پلتفرم قرار دارند. کتابخانه های لاراول توسط ویژگی های کاملا خودکار، که دیگر فریم ورک های PHP فاقد آن هستند، پشتیبانی می شوند.
برترین دلایل در انتخاب فریم ورک لاراول برای توسعه وب در این مطلب به آگاهی شما رسید، شما به راحتی می توانید با استفاده از آخرین فناوری توسعه لاراول فرصتی را برای تحت تأثیر قرار دادن مشتریان به دست آورید.
وبینه یکی از شرکت های پیشرو در زمینه توسعه نرم افزار به صورت تخصصی و طراحی سایت با لاراول و PHP است.
لاراول چه کاربردهایی دارد؟
با توجه به مزایایی که تاکنون بیان کردیم لاراول یک فریمورک قدرتمند و در عین حال پرکاربردی است که به شما امکان ساخت سایتهای بزرگ و منعطف مبنی برPHP و وب اپلیکیشنهای حرفهای را میدهد. اگر بخواهیم کاربردهای لاراول را به طور کامل بیان کنیم به موارد زیر میرسیم:
توسعه و ساخت انواع برنامههای وب: از سایت گرفته تا وب اپلیکیشن و سیستم مدیریت محتواCMS . لاراول برای توسعه برنامه های تحت وب مبتنی بر پایه PHP بهترین گزینه است. شما با استفاده از فریمورک لاراول هم میتوانید سایتهای ساده و هم سایتهای بزرگ طراحی کنید. البته که پیشنهاد ما برای سایتهای کوچک که برنامه توسعه در آینده ندارد همان وردپرس است اما برای سایتهای بزرگ که امنیت و قابلیت توسعه برای آنها از الویتها به شمار میرود، لاراول انتخاب خوبی است. علاوه بر این CMS اختصاصی بر پایه لاراول هم گزینه مناسبی است. از جمله سایتهایی که با این فریمورک قابل طراحی و پیاده سازی است، طراحی سایت خبری، طراحی سایت آموزشی طراحی سایت شرکتهای بزرگ، سامانههای اطلاع رسانی و پلتفرمهای داخلی سازمانها و موسسات است. فراموش نکنید برای شرکتهایی که به مدیریت داده های مشتریان حاصل از سیستم CRM نیاز دارند هم لاراول یا CMS اختصاصی مبتنی بر لاراول برای آنها بهترین گزینه است. همچنین به عنوان مثال در CMS اختصاصی لاراول سپهر گستر شما میتوانید سایت فروشگاهی خود را به راحتی به نرمافزار حسابداری هم متصل کنید. برای اینکه بتوانید اطلاعات کاملتری در این زمینه بدست آورید پیشنهاد میکنم با کارشناسان تیم سپهر گستر در تماس باشید.
نوشتن و ساخت API در لاراول: API رابط نرمافزاری است که نرمافزارهای و سختافزارها با کمک آن میتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. لاراول امکانات قوی برای ساخت و مدیریت این API ها ایجاد میکند.
آیا لاراول CMS است؟
تا اینجا گفتیم که لاراول یک زبان برنامه نویسی نیست، بلکه یک فریمورک مبنی بر زبان برنامه نویسی PHP است. اما آیا میتوانیم بگوییم لاراول CMS هم هست؟ ما با استفاده از فریمورک لاراول میتوانیم CMSهای اختصاصی مختلفی را طراحی کنیم که قابلیتها و امکانات متفاوتی داشته باشند. بنابراین لاراول خودش به تنهایی CMS نیست، بلکه برای ساخت CMS به کار میرود. پس اگر تاکنون با واژه CMS لاراول برخورد کردهاید منظور همان سیستم های مدیریت محتوای اختصاصی است.
لاراول مورد توجه تیم های حرفه ای جهان
در بخش های مختلفی که یک وب سایت دارد مثلا سیستم سطح دسترسی - بکاپ دیتابیس - لاگ فعالیت ها - مدیریت API و.. نیاز به داشتن زیرساخت های لازم است یا اینکه برنامه نویس آن را به تنها تولید و طراحی کند !! که در این حالت به مشکلات زیادی درخواهد خورد اما در لاراول میتوان این کار را با استفاده از پکیج های متن باز و به روزی که توسط هزاران نفر استفاده شده و در حال توسعه است استفاده کرد .
CMS لاراول سپهر گستر، حرفهایترین CMS اختصاصی
CMS اختصاصی سپهر گستر از بهترین سیستمهای مدیریت محتوای اختصاصی است که توسط تیم وبینه طراحی شده است. شما میتوانید سایتهای مختلف با امکانات بسیار حرفهای را با استفاده از این سیستم به سادگی طراحی کنید. در این سیستم تدابیر لازم برای امنیت سایت انجام شده و تمامی مراحل شروع طراحی سایت با این CMS به وضوح مشخص شده است. علاوه بر این برای آگاهی بیشتر بدست آوردن اطلاعات دقیق راجع به آن میتوانید با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید تا در کمترین زمان تمام نکات لازم را به شما انتقال دهند.