طراحی سایت مدرسه/طراحی سایت مدارس با وردپرس و اختصاصی
یک مدرسه موثر و کارآمد باید در کلیه امور خود این پویایی را نشان دهد. از آموزش در کلاس درس گرفته تا فعالیت های مسئولین مدرسه و برقراری ارتباط با والدین دانش آموزان. این مدرسه باید بتواند به نتیجه مطلوبی برسد تا بتواند حمایت جامعه پیرامون خود را برای کسب موفقیت های بیشتر به دست آورد.
یکی از مهم ترین ابزارهای موجود برای تحقق این اهداف، وب سایت است. وب سایت هایی که اطلاعات را به روش واضح و درست ارائه می دهند، کاربر پسند تر هستند و آنچه را که والدین، کارمندان و دانش آموزان نیاز دارند در اختیار آنها قرار می دهند. وب سایت مدرسه باید شامل تقویم آموزشی، اخبار و رویداد های جدید، اشتراک گذاری فیلم و عکس، فرم ارزیابی، پیش ثبت نام، برگزاری کلاس های آنلاین و سیستم گفتگو باشد.
نکته اصلی که باید هنگام طراحی وب سایت مدرسه به خاطر داشته باشید این است که وب سایت شما باید بصری و عملی باشد. علاوه بر این باید سهولت دسترسی به اطلاعات را برای والدین و سایر ذی نفعان مد نظر قرار دهد. خدماتی که در سایت ارائه می شود باید در جهت آسان سازی با فعالیت های اداری و آموزشی مدرسه ادغام شود. شما می توانید با طراحی یک وب سایت مدرسه که شامل تمام ویژگی های ذکرشده است میزان فعالیت های غیر ضروری را کاهش داده و دردسرهایی که احتمال دارد کارکنان و کاربران با آنها مواجه شوند را کاهش دهید.
چه ویژگی هایی را باید در یک وب سایت مدرسه درج کنید و چگونه این ویژگی ها در جهت دست یابی به اهداف کلی مدرسه کمک کننده هستند؟ در اینجا برخی از ویژگی های وب سایت های آموزشی خوب که باعث تقویت ارتباط و ایجاد مزایای ارزشمند برای مدارس می شوند را برای شما گرد آورده ایم.
آموزش مجازی
امروزه فناوری تقریبا در تمام جنبه های زندگی ما تاثیر داشته است، آموزش و پرورش هم از این امر مستثنی نیست. در طی سال های گذشته، آموزش مجازی به لطف مزایای خارق العاده ای که هم برای دانش آموزان و هم برای مدرسان داشته، به سرعت رشد کرده است. برگزاری کلاس ها به صورت معمول می توانند برای دانش آموزان کسل کننده و استرس زا باشند و باعث شوند مطالب آموزشی که به دانش آموزان ارائه می شود بی اثر باشد. اما از طریق آموزش مجازی، فرآیند یادگیری انعطاف پذیر و راحت تر می شود و می توان دانش آموزان را به یادگیری مداوم ترغیب کرد. دانش آموزان می توانند با استفاده از دستگاه های مختلف ارتباطی نظیر موبایل، کامپیوتر و تبلت در هر زمان و مکان به آموزش مجازی دسترسی داشته باشند. آنها می توانند هر موضوعی را که تمایل دارند یا در یادگیری آن با مشکل مواجه شدند چندین بار تمرین و تکرار کنند. آموزش مجازی این توانایی را برای معلمان فراهم می کند تا پیشرفت دانش آموزان را دنبال کنند و از کسب موفقیت در عملکرد خود اطمینان حاصل کنند.
این نوع آموزش مدارس را قادر می سازد هزینه های آموزش، تجهیزات کلاس درس، چاپ کتاب، اجاره مکان آموزش و سایر مخارج مرتبط و لوازم مصرفی را کاهش دهند. تمام اطلاعات مربوط به دانش آموزان، مباحث و تقویم آموزشی به طور دقیق و یکپارچه با خیال راحت در یک سیستم متمرکز ذخیره می شوند. مدارس می توانند مشخص کنند که چه کسی می تواند به این پایگاه داده ها دسترسی پیدا کند. جزئیات شخصی دانش آموزان، تکالیف و امتحانات تکمیل شده، وضعیت پرداخت و فعالیت های مختلف یادگیری، همه را می توان به راحتی در یک صفحه نمایش نشان داد.
کلاس آنلاین
برای شروع کار تشکیل یک کلاس آنلاین، دانش آموزان به یک کامپیوتر به روز تر، اتصال به اینترنت قابل اعتماد و نرم افزار مورد نیاز مدرسه ( عموما تنها یک پردازنده کلمه و مرورگر اینترنت کافیست ) نیاز دارند. پس از تحقق این شرایط، دانش آموزان می توانند شروع به کار کنند. ابتدا دانش آموزان باید وب سایت اصلی مدرسه را پیدا کرده و وارد سیستم شوند. آنها باید این امکان را داشته باشند تا بتوانند تمام دوره هایی را که برای آنها ثبت نام کرده اند لیست وار مشاهده کنند و این اجازه و دسترسی را داشته باشند تا مطالب مربوط به هر یک را بررسی کنند، اطلاعاتی نظیر طول مدت کلاس، عناوین درسی و کتب مرجع مربوطه. درست مثل یک کلاس درس معمولی، کلاس آنلاین هم با گوش دادن یا خواندن سخنرانی معلم شروع می شود، که معمولا در سایت اصلی ضبط و بارگذاری می شود یا به صورت یک متن یا یک اسلاید نمایشی ارائه می شود. بسته به دوره ثبت نامی، دانش آموزان ممکن است هر روز یا چند مرتبه در هفته این پیشگفتار را گوش دهند یا بخوانند. دقیقا مشابه هر کلاس دیگر، دانش آموزان باید همزمان با گفتار دبیر نکات مهم را برای خود یادداشت برداری کنند.
در این مدل کلاس ها، تکالیف هم گاهی به صورت آنلاین انجام می شود و دانش آموزان باید در زمان مشخصی که به آنها داده شده تکالیف خود را تکمیل و آپلود کنند. گوش دادن و خواندن سخنرانی ها، انجام تکالیف، تحویل تکالیف و صحبت کردن با هم کلاسی ها به نظر نمی رسد خیلی متفاوت از کلاس درس سنتی باشد. در واقعیت، تجربه ای که بیشتر دانش آموزان با آموزش آنلاین دارند، بسیار شبیه به حضور در محیط مدرسه است.
پیش ثبت نام آنلاین
هر ساله قبل از شروع سال تحصیلی، مدارس با مشکلات زیادی بابت ثبت نام دانش آموزان مواجه می شوند. یکی از خدماتی که مدارس می توانند در وب سایت خود ارائه دهند، ثبت نام آنلاین است. ثبت نام آنلاین توسط مدرسه شما، نه تنها برای انجام ثبت نام، بلکه می تواند در پرداخت هزینه ها، دسترسی به سوابق مدرسه و کارکنان و به روز کردن اطلاعات نیز استفاده شود. در ثبت نام های معمول هزینه زیادی بابت چاپ کاغذ و فرم پرداخت می شود که در ثبت نام های آنلاین این مبلغ به صورت چشم گیری کاهش می یابد. همچنین والدین مجبور نیستند مدت زیادی را در صف انتظار بگذرانند و برای پر کردن فرم های اضافی وقت خود را هدر دهند. به روز رسانی اطلاعات نیز آسان تر است و پرداخت هزینه های مربوط به مدارس، کتاب های درسی و سایر هزینه های مربوط به مدرسه نیز به راحتی انجام می شود. مدرسه هم نگرانی بابت پرداخت پول و وارد کردن اطلاعات نخواهد داشت. والدین می توانند از کارت های اعتباری برای پرداخت استفاده کنند. با پرداخت آنلاین، معاملات مالی شفاف تر و ممیزی آسان تر خواهد بود.
فرم ارزیابی
کسانی که درگیر اداره هر نوع آموزشگاه یا مدرسه هستند و وظیفه برنامه ریزی امور آن را در دست دارند، اهمیت ارزیابی در میزان موفقیت برنامه آموزشی را به صورت روتین درک می کنند. بازخورد دانش آموزان عموما در ایجاد دوره جدید و ادامه پیشرفت برنامه ها کمک کننده است و حتی نظارت هرچه بیشتر معلمان را در پی خواهد داشت. از فرم ارزیابی قابل تنظیم آموزشی به عنوان روشی محرمانه برای دانش آموزان استفاده کنید تا بازخورد فوری و نظرات صریح آنها را در مورد دوره آموزشی خود دریافت کنید. دریابید که آنها از معلم خود به چه میزان راضی هستند، میزان رضایت آنها از کلاس ها و آموزش آنلاین را بسنجید و ببینید امتحانات از نظر دانش آموزان به چه میزان مناسب بوده اند. بپرسید که آنها درباره برنامه درسی، تکالیف، میزان ساعت کلاس، متون و سرعت کلی دوره چه احساسی داشته اند. آیا آنها آموزش مجازی را به دیگران توصیه می کنند؟ آیا انتظارات آنها را برآورده کرده است؟ آیا آنها هیچ توصیه ای برای بهبود کلاس های آنلاین مدرسه دارند؟ از بررسی بازخورد آموزش استفاده کنید تا بتوانید به پیشرفت و توسعه برنامه درسی خود برای رسیدن به موفقیت در آینده دست یابید.
لایو چت
دانش آموزان و والدین آنها قبل از ثبت نام به دنبال اطلاعاتی در مورد مدرسه شما خواهند بود. هنگامی که به آنها از طریق سیستم گفتگوی تیکتی یا همان لایو چت کمک می کنید، آنها از این خدمت ارائه شده استقبال می کنند. گزینه لایو چت را در تمام صفحات طراحی سایت آموزشی برای مدرسه خود قرار دهید و از تیم پشتیبانی خود بخواهید تمام حواس شان به پیام های دریافتی باشد. لایو چت به شما این امکان را می دهد همزمان با چندین دانش آموز گپ بزنید و به کلیه موارد رسیدگی کنید. در هر زمان چه در طول روز یا حتی شب اگر دانش آموزان با مشکلی مواجه شوند می توانند برای شما پیام بگذراند و در اول وقت جواب خود را دریافت کنند. لایو چت می تواند تماس های مکرر تلفنی به مدرسه را کاهش دهد. اگر مدرسه تمایل دارد در مورد برنامه های آموزشی یا مدرسان خود بازخورد دریافت کند، لایو چت می تواند به دانش آموزان کمک کند به صورت ناشناس نظرات خود را بیان کنند.
فایل و ویدئو
استفاده از فیلم به عنوان بخشی از تدریس به دانش آموزان فرصت می دهد مکان ها و مفاهیمی را که دسترسی به آنها در کلاس یا حتی در سفرهای میدانی دشوار است، ببینند. دانش آموزان در مورد فرهنگ های دیگر، جغرافیای جهان یا نجوم می آموزند. یکی از روش های جذاب برای ارائه ویدئوهای آموزشی این است که از دانش آموزان خواسته شود از خودشان فیلم بگیرند یا خودشان فیلمی بسازند.
از دیگر روش هایی که معلمان برای تولید محتوای سایت آموزشی مدرسه می توانند به کار بگیرند، این است که از تدریس خودشان در خانه ویدئو یا عکس بگیرند و آن را در سایت مدرسه یا شبکه های اجتماعی مختص مدرسه با دانش آموزان به اشتراک بگذارند. گاهی حجم فایل ها بیشتر از محدودیت سایت یا نرم افزار آموزشی است و باید توسط معلم حجم آن کم شود. با استفاده از بعضی از نرم افزارها می توان حجم فایل ارسالی را کم کرده تا شاگردان مجبور نشوند حجم زیادی از اینترنت خود را پای دانلود آن بگذارند. یکی دیگر از راه های پیش رو برای معلم در زمینه اشتراک گذاری فایل ها این است که فایل را در سایتی مانند آپارات آپلود کرده و لینک آن را در سایت مدرسه قرار دهند.
طراحی چنین وب سایت هایی با انواع زبان های برنامه نویسی و فریم ورک ها و همچنین انواع سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس امکان پذیر است اما باید دید بهترین انتخاب کدام است. مطمئنا آنچه سبب موفقیت و تداوم آن می شود، انتخاب های درست و البته به موقع است.
در وب سایت هایی مانند وب سایت مدرسه که از بخش های مختلفی مانند کلاس آنلاین، پخش ویدیو، فرم ساز و ... تشکیل می شود عملکرد درست همه ی اینها در کنار هم بسیار اهمیت دارد. تصور کنید دانش آموزان پای کلاس آنلاین نشسته اند و ناگهان وب سایت با اختلال مواجه می شود. این اتفاق بسیار آسیب زا خواهد بود؛ بنابراین باید در انتخاب CMS نهایت دقت را به خرج داد و فریمورک لاراول و CMS اختصاصی سپهر گستر همان انتخاب درست است.
از مزایای CMS اختصاصی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
_ ارائه خدمات پشتیبانی بسیار کارآمدتر نسبت به CMS های رایگان
_ امکان توسعه و افزودن ویژگی های بیشتر براساس نیازهای مجموعه به مرور زمان
_ امنیت بالای سیستم
_ سرعت بالا در اجرای دستورات مختلف
_ بهینه بودن ساختار سیستم و به اصطلاح seo-base (سئو بیس) بودن
_ ارتقائ ساده و سریع وب سایت به دلیل ماژولار بودن سیستم
_ و...