طراحی اپلیکیشن چند فروشگاهی (مارکت پلیس)

تجارت موبایلی یک حوزه در حال رشد و تکامل است. فروش محصولات از طریق اپلیکیشن های تلفن همراه به زودی مرز 2.9 میلیارد دلار را رد خواهد کرد و پیش بینی می شود که این رقم حتی افزایش نیز یابد. اپلیکیشن های کاربردی چند فروشگاهی یا به عبارتی مارکت پلیس یکی از قدم های پیشرو در این حوزه هستند، زیرا آنها مزایای متعددی را هم برای کسب و کارهایی که آنها را راه اندازی کرده اند و هم برای مشتریان خود ارائه می دهند.

برخی از بزرگترین اپلیکیشن های کاربردی چند فروشگاهی سودآور متعلق به غول های اینترنتی معروف مانند آمازون، Airbnb و AliExpress هستند. اگر هدف شما این است که به آنها بپیوندید و به دنبال طراحی اپلیکیشن برای خودتان هستید، باید مراحل خاصی را دنبال کنید تا مطمئن شوید اپلیکیشن مارکت پلیس شما برای مشتریانتان جذاب و مفید است. در ادامه با این مراحل خاص بیشتر آشنا خواهید شد.

 

طراحی-اپلیکیشن-مارکت-پلیس

 

اهمیت طراحی اپلیکیشن چند فروشگاهی (مارکت پلیس)

مارکت پلیس ها به یک مکان اصلی برای خرید محصولات تبدیل شده اند. آنها برای همه مفید هستند: فروشندگان، خریداران و صاحبان مارکت پلیس. اگر به طراحی این اپلیکیشن فکر کنید، مقاله ما برای شما مفید خواهد بود.

فروشندگان از داشتن اپلیکیشنی لذت می برند که بتوانند محصولات خود را بدون نیاز به تلاش زیاد برای بازاریابی بفروشند. قرار دادن محصولات در یک پلتفرم آنلاین بسیار سریعتر و آسانتر از ایجاد وب سایت مارکت پلیس و سپس تلاش برای به دست آوردن ترافیک، سرمایه گذاری هزاران دلاری در بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) و تبلیغات است. 

طراحی اپلیکیشن چند فروشگاهی آسان نیست، اما به یکی از بهترین استراتژی ها برای فروش محصولات تبدیل شده است. هیچ چیز جدیدی در مورد این اپلیکیشن ها وجود ندارد، اپل (معروف ترین اپراتور اپ استور) بیش از ده سال است که از این پلتفرم استفاده می کند. در پنج سال گذشته، برای بسیاری از فناوری‌ های محصول مانند SaaS، فناوری پوشیدنی و اینترنت اشیا به یک مزیت رقابتی بی‌ رقیب تبدیل شده است.

1. تعیین نوع اپلیکیشن

قبل از اینکه توسعه اپلیکیشن خود را شروع کنید، باید بفهمید که می خواهید اپلیکیشن شما چه نوع مارکت پلیسی باشد. عوامل متعددی برای متمایز ساختن دسته‌ های مختلف این اپلیکیشن وجود دارد که مهم ‌ترین آنها عبارتند از:

 

بر اساس نوع مخاطب

 

همتا به همتا: نوعی مارکت پلیس که افراد را با محصولات خاصی که برای فروش دارند با افرادی که می خواهند این محصولات را خریداری کنند، متصل می کند. 

تجارت به مشتری: در این مدل شرکت‌ های خرده ‌فروشی مستقیماً با مصرف‌ کنندگان ارتباط برقرار می کنند.

تجارت به تجارت: این مدل به شرکت ها اجازه می دهد کالاها و خدمات خود را به شرکت های دیگر ارائه دهند.

توسط کالای ارائه شده:

بازار کالا: عمدتاً در مورد فروش کالاهای فیزیکی است، نمونه هایی از این شرکت ها آمازون و Aliexpress هستند.

بازار خدمات: مشتریان به دنبال دریافت خدمات مختلفی هستند.

ترکیبی: مارکت پلیس هایی که طیف وسیعی از کالاها و خدمات را ارائه می دهند.

همچنین باید نوع کسب درآمد از اپلیکیشن را از قبل انتخاب کنید، زیرا این تصمیم بر روند توسعه نرم افزار تأثیر می گذارد. راه هایی که می توانید از اپلیکیشن خود کسب درآمد کنید عبارتند از:

•    کمیسیون برای هر معامله

•    هزینه اشتراک برای زمان استفاده معین

•    هزینه ای برای ارسال یک لیست جدید یا یک هزینه اضافی خاص برای ارتقاء فهرست

•    همچنین می توانید برای کسب درآمد از اپلیکیشن خود فضای تبلیغاتی را بفروشید.

 

2. ویژگی های کلیدی برای فروشنده 

طراحی یک اپلیکیشن چند فروشگاهی بر اساس تقاضا به این معنی است که شما باید هم فروشندگان و هم خریدارانی را که از اپلیکیشن شما استفاده می کنند، در خود جای دهید. بنابراین، قبل از اینکه یک اپلیکیشن چند فروشگاهی بسازید، باید در مورد ویژگی های کلیدی محصولات خود برای هر دو دسته کاربری تصمیم بگیرید.

بیایید با فروشندگان شروع کنیم. برخی از ویژگی های مفیدی که ممکن است بخواهید در اپلیکیشن خود برای آنها قرار دهید عبارتند از:

•    ترتیب سهام و سفارش

•    راه حل ارتباط فردی (سیستم چت داخلی)

•    کنترل تراکنش

•    راه های آسان برای ارائه پیشنهادات محدود، تخفیف، پیشنهادات تبلیغاتی

•    ابزارهای آماری و تحلیلی

•    اتصال به پلتفرم های اجتماعی

 

3. ویژگی های کلیدی برای خریدار 

با توجه به توقع خریداران از اپلیکیشن، باید استفاده از آن را تا حد امکان آسان کنید. خریداران همچنین باید به نرم افزار شما برای خرج کردن پول خود در آن اعتماد کنند، بنابراین برای جذب مشتریان بیشتر، پشتیبانی و تضمین امنیتی ارائه دهید.

ویژگی‌ هایی که خریداران استفاده می ‌کنند تا حد زیادی با ویژگی ‌هایی که توسط فروشندگان استفاده می ‌شود متفاوت است، گاهی اوقات به حدی است که اپلیکیشن را می ‌توان به دو قسمت مختلف تقسیم کرد. برخی از ویژگی های مناسبی که می توانید در اختیار خریداران قرار دهید عبارتند از

•    موتور جستجو با فیلترهای متعدد، مانند فیلترها بر اساس قیمت، محبوبیت، مکان و دسته

•    سبد خرید

•    سیستم بررسی

•    لیست علاقه مندی ها

•    سیستم ردیابی آسان سفارش

•    سیستم های پرداخت 

•    سیاست بازگشت راحت

 

طراحی-اپلیکیشن-مارکت-پلیس

 

4. UI/UX 

این مرحله، زمان شروع ساخت اپلیکیشن چند فروشگاهی است. اولین بخش از این فرآیند طراحی UI/UX اپلیکیشن شما بر اساس مخاطب هدف، اهداف و ویژگی هایی است که تعیین کرده اید.

در بیشتر موارد، بهتر است یک MVP از اپلیکیشن خود ایجاد کنید. UX سنجیده و رابط کاربری مدرن و شیک به شما کمک می کند تا بازخورد بهتری از جامعه دریافت کنید و تاثیر بهتری را بر روی مخاطبان هدف خود ایجاد کنید.

5. ابزارهای فنی 

هر مشکلی در توسعه اپلیکیشن که ممکن است در طول فرآیند با آن روبرو شوید را می توان با استفاده از ابزارهای مناسب حل کرد. امروزه، ده‌ ها راه‌ حل فنی وجود دارد که اکثر آنها دارای طیف گسترده ‌ای از عملکردها هستند که اغلب با هم همپوشانی دارند. این امر انتخاب مناسب ترین ابزار را سخت و اغلب به اولویت توسعه دهنده تبدیل می کند.

برخی از ابزارهای مفیدی که ممکن است برای مراحل مختلف توسعه پروژه خود انتخاب کنید عبارتند از:

•    React Native برای توسعه اپلیکیشن چند فروشگاهی

•    Nest.js و next.js برای اپلیکیشن های وب

•    PostgreSQL و MongoDB برای پایگاه های داده

6. ایجاد MVP

توسعه MVP یک رویکرد مفید برای توسعه هر اپلیکیشن است. 

•    اول از همه، در طول ایجاد MVP شما متوجه چالش هایی خواهید شد که در طول توسعه محصول در مقیاس کامل با آن مواجه خواهید شد.

•    ثانیاً، MVP به شما کمک می کند همه چیز را آزمایش کنید و بفهمید که آیا محصول شما برای بازار مناسب است یا خیر.

•    علاوه بر این، می توانید بازخورد ارزشمندی را از مخاطبان هدف خود در مورد ویژگی های اصلی اپلیکیشن و ایده های جدیدی در مورد چگونگی بهبود بیشتر محصول خود دریافت کنید.

قطعا بهتر و سودآورتر است که یک اپلیکیشن چند فروشگاهی پیچیده با ویژگی های مختلف بسازید که نیاز به آزمایش و اشکال زدایی دارد.

طراحی-اپلیکیشن-مارکت-پلیس

7. دسترسی 

اگر هدف شما ساختن یک اپلیکیشن چند فروشگاهی موفق است، باید بر روی دستیابی به بیشترین تعداد مخاطب تمرکز کنید. این بدان معنی است که شما باید اپلیکیشن خود را در پلتفرم های مختلف در دسترس قرار دهید، پلتفرم خود را از طریق چندین کانال رسانه اجتماعی محبوب تبلیغ کنید و مطمئن شوید که اپلیکیشن شما مقیاس پذیر و برای مخاطبان زیادی قابل استفاده است.

به همین دلیل است که ابزارهای توسعه بین پلتفرمی، یعنی React Native، در طول توسعه اپلیکیشن چند فروشگاهی بسیار مفید هستند. به این ترتیب، اگر مطمئن نیستید که مخاطب هدف شما از کدام پلتفرم استفاده می ‌کند (مورد رایج برای MVP)، می توانید پلتفرم خود را هم در فروشگاه Google Play و هم در App Store اپل طراحی و ارائه کنید.

8. پشتیبانی 

هنگامی که اپلیکیشن خود را به بازار عرضه می کنید، فرآیند توسعه اپلیکیشن به پایان نمی رسد. در این مرحله، روند طولانی نگهداری، پشتیبانی و بهبود اپلیکیشن شما آغاز می شود. شامل فرآیند تست می شود، جایی که شما تجزیه و تحلیل می کنید که مشتریان شما چه چیزهایی را در مورد محصولات دوست دارند و چه چیزهایی را دوست ندارند، کدام ویژگی ها قدیمی شده اند و باید ویژگی های جدیدی را اضافه کنید.

کارهای دیگری که باید پس از استقرار اپلیکیشن انجام دهید پشتیبانی مشتری، جستجوی اشکالات و رفع آنها، افزودن عملکردهای جدید و بهبود کیفیت آنها است.

9.تولید محتوا 

تولید محتوا برای سایت فروشگاهی و یا اپلیکیشن فروشگاهی برای بهبود رتبه سئو سایت بسیار ضروری است. چرا که در این حالت بسیاری از سوالات کاربران پاسخ داده می‌شود و تعداد کاربر بیشتری از سایت بازدید می‌کند.

در مجموع، تقاضا برای اپلیکیشن های کاربردی چند فروشگاهی همچنان در حال افزایش است، که منجر به ظهور اپلیکیشن های جدید و بهتر می شود. رقبای زیادی در این حوزه وجود دارند و اگر مصمم هستید به آن ورود کنید، باید محصولی با کیفیت داشته باشید که به طور موثر نیازهای خاصی از مخاطبان هدف شما را برطرف کند.

به طور کلی، اگر به مراحلی که ما توضیح دادیم پایبند باشید، شانس بیشتری برای یافتن جایگاه خود در این بازار خواهید داشت. از اشتباه کردن نترسید، به طور مداوم اپلیکیشن خود را بهبود ببخشید و از روندهای فعلی آگاه باشید و به نظرات و پیشنهادات مشتریان خود گوش دهید.

اولین دیدگاه را شما ثبت کنید